16 Kasım 2018 Cuma

Pastacılık ve Çikolata Dünyasındaki Yenilikler

09 Ekim 2018 Salı 16:00 tarihinde eklendi | 78 defa okundu

 

Türkiye’nin ve Dünyanın en iyi pastacılık malzemeleri üreticisi ve aynı zamanda tedarikçisi olan Elit Gıda A.Ş. sponsorluğunda, Şarkikaraağaç Turizm MYO Aşçılık Programı 2.Sınıf öğrencilerinin, Pastane Ürünleri, Pasta ve Tatlı Teknikleri ders kapsamında ‘Pastacılık ve Çikolata Dünyasındaki Yenilikler’ üzerine seminer ve uygulamalı eğitim düzenlenerek genç pastacılar bir araya gelerek uygulamalı demo eğitimi yapılmıştır. Şarkikaraağaç Turizm MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Gürkan KALKAN ve Aşçılık programı eğitmenleri – Öğr. Gör. Hasan GÖKSU, M.Ensari KALENDEROĞLU ve Murat BAŞ tarafından organize edilen ve Elit Gıda A.Ş. Demo Şefi Tayfun KETENCİ eşliğinde gerçekleşen seminerde çikolata ile süsleme teknikleri, yaş pasta, püf noktalar, pratik bilgiler ve çikolata hakkında doğru bilinen yanlışlar üzerine duruldu. Seminere 100’e yakın aşçılık öğrencisi katıldı. İki bölümden oluşan seminerin ilk bölümünde kakao çekirdeğinin çikolataya dönüşümü, ikinci bölümde pastacılıktaki uygulama alanları, pandispanya hazırlama, pişirme, çikolata eritme, soğutma, temperleme ve yaş pasta montajlama uygulamasını yapılmasının yanı sıra dekor ve sunum teknikleri de anlatıldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Şarkikaraağaç Turizm MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Gürkan KALKAN, yapılan ve yapılmaya devam edecek bu ve benzeri uygulamalı eğitimlerin, öğrenciler için büyük etki oluşturduğunu ifade ederek, “Şarkikaraağaç Turizm MYO Aşçılık Programının, sektörde giderek adından bahsedileceğinin altını çizdi. Kaliteli teorik ve pratik eğitim odaklı çalışma prensibi doğrultusunda bugün, Elit Gıda A.Ş. başta olmak üzere meslek yüksekokulumuz ve tecrübeli akademisyenlerimiz ile ilk uygulamalı seminerimizi gerçekleştiriyoruz. Sektör ile birebir güçlü temaslarımızın olması, pasta ve çikolata sektöründeki, kısacası hizmet sektörü tedarikçilerinin usta isimlerini öğrencilerimiz ile buluşturarak sektöre daha hızlı adapte olmalarını sağlayacağız dedi. Son olarak akademisyenlerimiz, mesleğimizdeki trend eğilimleri takip edip, öğrencilerimize aktararak, güncel eğitimler vererek, her gün üstüne yeni şeyler koyarak inovatif ve bilimsel çalışmalar yaparak mesleğimizin, işimizin değerlerini geliştirmeyi destekliyorlar” dedi.

Şarkikaraağaç Turizm MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. Gürkan KALKAN ve Aşçılık Programı akademisyenleri, öğrencilerimiz için yapılan bu teorik ve uygulamalı eğitimin her anlamda güzel geçtiğini belirterek, öğrencilerimiz için hayırlı olması dileklerinde bulunarak, Elit Gıda A.Ş. ve Demo Şefi Tayfun KETENCİ’ye teşekkür ettiler.