Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:04

1987 yılından bu yana düzenli olarak yayım yapan  ADVAK  DERGİSİ (Adıyaman Eğitim Vakfı) Adıyaman yöresel yemeklerinin gün yüzüne çıkartılması, yaşatılması ve yazınsal dile dökülmesi için yürüttüğü çalışamalar kapsamında  ISUBU Aşçılık Programı Öğretim Elemanlarının yaptığı  Adıyaman Yemekleri çalışmalarını paylaştı. Ürün odaklı yapılan çalışmalarda Adıyaman tarımsal ürünleri geleneksel yemeklerle buluşturuldu.Isparta MYO Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Dr. Gürkan KALKAN ile Şarkikaraağaç Turizm MYO  Öğretim Görevlisi Hasan GÖKSU nun  ortak yürüttüğü çalışmalar 7 ay sürdü.Bu kapsamda Adıyaman Bademi,Besni Siyah Üzümü ve  Beyaz Üzümü yeni reçetelerde yerini aldı. Isparta MYO Uygulama Mutfağında recete çalışmaları yapılan yemekler Bademli Acuka, Asuman Teyzenin Kuru Meyveli Buğday Salatası, Sevim Ablanın Tavuk Dolması ve Fahriye Teyzenin Zerdeçallı Bademli Pilavı Adıyaman Mutfağına kazandırıldı.